Bine ați venit pe site-ul Bibliotecii Digitale a Sârbilor din România!

Banner

Stimați vizitatori,

Proiectul DBSR (Digitalna biblioteka Srba u Rumuniji - Biblioteca Digitală a Sârbilor din România) este motivat de dorințele îndelungate ale unui număr mare de oameni din rândurile comunității noastre, legate de salvarea de la distrugere (și implicit de la uitare) a exemplarelor rare și greu accesibile ale cărților vechi, ale revistelor sau ziarelor în limba sârbă publicate pe teritoriul României de azi.
          Prima inițiativă în acest sens a apărut în cadrul Organizației Locale Timișoara a Uniunii Sârbilor din Romania, prin hotărârea de a digitaliza cu ajutorul tehnologiei curente mai întâi colecțiile unice de ziare sârbești existente în fondul Bibliotecii Sârbești din Timișoara. În acest mod s-au creat premisele ca nou-createle exemplare digitale să constituie fondul unei noi biblioteci virtuale, astfel ca opusul editorial deosebit de bogat al Sârbilor din România - ale cărui începuturi se află în deceniul trei al secolului al XIX-lea - să poată fi pus la dispoziție publicului larg, prin intermediul acestui site.
          Conținutul site-ului nu este limitat doar la ideea inițială (ziare, reviste și cărți), el conținând un spectru mult mai larg de materiale despre comunitatea noastră sau care au apărut în comunitatea noastră.
          Ne vom strădui ca site-ul Bibliotecii Digitale a Sârbilor din România să fie constant îmbogățit cu un conținut diversificat, astfel ca fiecare vizită să vă ofere informații noi și interesante despre trecutul și prezentul sârbilor de pe teritoriul României de astăzi.
          Vă dorim momente plăcute și utile pe site-ul nostru!

ing. Dejan Popov, autorul proiectului DBSR